Flow4Life Coaching & Counselling Werkwijze Over mezelf Tarieven Training & Workshops Agenda Contact Inspiratie

Teksten

Testimonial met betrekking tot de training Waarachtig Communiceren

"Ik voel de behoefte om te laten weten hoe fijn de training voor mij is geweest, want die is ronduit een verrijking. Ik heb zo’n blij en hoopvol gevoel gekregen. Ik ben daadwerkelijk een stap verder gekomen door te leren eerst voor mezelf meer ruimte te creëren. Het vervulde volkomen mijn behoefte om te willen leren hoe ik meer vanuit mijn hart zou kunnen communiceren, zodat ik vaker blij kan zijn in mijn relaties.

De thema’s van de training zijn doeltreffend en weerspiegelden precies waar ik op zat te wachten. Ik genoot van de afwisseling in jullie oefeningen, het bracht een levendige sfeer met zich mee. Ik dacht nooit, was het maar klaar, maar het boeide me voortdurend. Vooral het lichamelijk ervaren van wat er op mentaal niveau tussen mensen gebeuren kan, vond ik leuk spannend en verankerend. Als ik aan de familieopstellings-oefening aan het eind denk dan valt me op hoe prachtig illustratief die is voor hoe de training GWC werkt. Het jezelf mogen inbrengen als leermateriaal, de rollen die anderen krijgen toebedeeld vanuit je eigen geschiedenis en hoe de hulpbronnen die je geleerd hebt vervolgens voelbaar uitwerken op jezelf en de anderen en tot verbondenheid en dankbaarheid bij alle betrokkenen leidt.

Kortom, ik vond in de training heldere feedback vanuit de praktijk van alledag en kreeg van jullie een behulpzame structuur om contact te maken met wat er aan gevoelens en behoeften in mezelf en anderen leven. Verder veel  aanmoediging en bevestiging in wie we zijn.

Het bij jullie zijn was mede zo goed door de sfeer die jullie samen hebben neergezet. Het GWC lijkt bij jullie geen mooi kunstje, maar een levenswijze, waarbij jullie je helemaal willen en kunnen geven. Dat was een spiegel waar ik ontzettend graag inkeek!"


Nelleke Dekker nam deel aan de 3- daagse training in mei en juni 2011


Testimonials met betrekking tot persoonlijke coaching/counselling trajecten

Tijdens de coachingssessies met Marcella heb ik veel gehad aan de diepgang van Marcella. Haar doortastende vragen en empathie, waardoor ze op een diep niveau zaken met mij mee voelde en naar boven kon halen.

Ik had al vrij snel het gevoel in FLOW te zitten met haar. De tijd verdween en alle aandacht en energie was gericht op mij. Vanuit die intense betrokkenheid voelde ik veel steun en acceptatie om wie ik ben. Wat ik ook goed vind aan Marcella, is dat ze alles bij de coachee laat. Hoeveel afspraken, waar het over gaat en wat de coachee doet aan het proces. Veel eigen verantwoordelijkheid.

Ik heb met Marcella gewerkt aan innerlijke conflicten en veiligheid. Wat dat betreft heeft ze niet zozeer rationele inzichten gegeven, maar wel op gevoelsniveau een snaar geraakt. M'n vertrouwen in mijn bron terug te laten vinden , wat ik ergens kwijt was geraakt. Ik ben heel positief over haar als coach.

Marjolein Prins ,  trainingsactrice en coach.

 


Ik had veel aan de gerichte en oprechte manier van onverdeelde aandacht van Marcella en het samen helder in kaart brengen van mijn behoeftes en de behoeftes van iemand anders. Heel leerzaam vond ik het observeren van gedrag en te kijken welke behoeftes hierachter zitten.

Ik vind Marcella erg invoelend begaafd en iemand die van nature geeft en helpt en een heel stuk verder meegaat met de ander dan, denk ik, de gemiddelde mens.

Door vanuit Geweldloze Communicatie te werken heb ik het inzicht gekregen dat er achter sterke emoties altijd een behoefte zit zowel bij mezelf als bij iemand anders. Het heeft me geleerd sneller uit het oordeel te gaan en daardoor sneller bij mijn echte gevoel te komen en erna te luisteren en meer te communiceren vanuit mijn behoeftes. Ik heb ook  leren inzien  wat het verschil is tussen een vraag en een eis in mijn manier van communiceren.

Ik vind Marcella een geboren coach en communicator, ze weet op een hele heldere en vanuit het hart gecommuniceerde wijze de gesprekken door haar manier van vragen en haar opmerkingen zodanig te sturen dat je steeds dichter bij je ‘echte’ gevoel/behoefte en inzichten in je eigen zoektocht . Ik vond de combinatie van het leren van het model en de inzichten in combinatie met de ruimte die er was voor emoties erg fijn. Op die manier had ik het gevoel dat ik aan het leren was en ook dat mijn emoties er helemaal mochten zijn.

 Marianne Hoiting,  zangdocent / zangeres 
De coachende gesprekken heb ik als heel zinvol, prettig, verduidelijkend en bevestigend ervaren. Ik voelde me heel veilig bij jou en kon daardoor veel emoties en gedachten kwijt. Je kon goed naar mij luisteren, heel open, met compassie en zonder te oordelen. Naar mijn idee kon je goed aanvoelen wat er bij mij leefde en zo nodig reageerde je daarop. Dit deed je op het juiste moment, met veel respect en liefdevol, waarbij je mij alle ruimte liet om zelf te ontdekken wat er speelde. Dit werkte heel verduidelijkend en bevestigend en spoorde aan tot verder onderzoek. Jouw enthousiasme en humor werkten daarbij aanstekelijk en motiverend.

Werken met Geweldloze communicatie vond ik heel erg prettig. Ik vond het een eye-opener om te zien hoe GC je in contact kan brengen met jezelf en met de ander. Hoe een simpele manier zo moeilijk en toch eenvoudig tegelijk kan zijn, met zo’n diepe impact op verschillende niveaus. GC heeft er toe geleid dat ik een beter contact met mijn zonen heb gekregen. Ik vind het makkelijker om in conflictsituaties wat meer afstand te nemen, rustiger te blijven, minder paniek te ervaren en meer geduld te hebben. GC maakt mij zekerder van mijzelf en meer in contact met mijn eigen gevoelens. Ik ben nu meer in staat om met meer compassie en begrip te luisteren naar de ander.

Ik heb het idee dat je Geweldloze Communicatie helemaal verwerkt hebt in je gesprekken en dat GC zoveel één is geworden met jou en je manier van zijn, dat het alleen daarom al zo goed werkte en aanvoelde!

Deze cliënt wil graag anoniem blijven.

 

 

 

 

 

Namaste Webdesign